Stichting De Stad Heeft Je Nodig bestaat sinds 3 mei 2017. De stichting heeft tot doel een substantiële en additionele bijdrage te leveren aan een prettige en duurzame leefomgeving in de gemeente Haarlem en omgeving met behulp van de vrijwillige participatie van haar burgers. De stichting draagt bij aan de bescherming van natuur en milieu, zoals de bevordering van duurzaamheid van openbare (buiten)ruimte en aan het welzijn van burgers in de regio Haarlem.

De stichting richt zicht op burgers (bewoners, ingezetenen en vreemdelingen) van Haarlem. Vooral burgers met een afstand tot de arbeidsmarkt worden uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteiten van de stichting om zo een terugkeer naar de arbeidsmarkt mogelijk te maken.

Onze missie

Maatschappelijke betrokkenheid met lokale impact. Dat is waar stichting de Stad Heeft Je Nodig voor staat. De stichting staat midden in de samenleving en maakt samen met haar bewoners de stad leuker, mooier en leefbaarder. Om lokale betrokkenheid om te zetten in structurele acties, slaan wij bruggen tussen organisaties en burgers en versterken wij de sociale cohesie samen met bewoners die zich willen inzetten in een eigen wijk. Hiermee levert de stichting een belangrijke bijdrage aan een prettige en duurzame leefomgeving in de gemeente Haarlem en omgeving.

Beleid

Het beleid van stichting De Stad Heeft Je Nodig is terug te vinden in het beleidsplan. Hier vindt u een overzicht van het beleid: Beleidsplan DSHJN 2022-2023. 

Contactgegevens

Postadres : Fahrenheitstraat 16, 1973 RK IJmuiden
Bezoekadres : Minckelersweg 40, 2031 EM Haarlem
E-mail :  info@destadheeftjenodig.nl
RSIN : 857551322